Деница Дилова - Тънкости на приготвянето, Разкази с рецепти

Бъдете първи - добавете мнение

Наличност: На склад

Цена: 10,00 лв.

Промо: 8,00 лв.

  • Buy 3 for 7,50 лв. each и save 7%
или

Бърз преглед

Автор: Деница Дилова
Издателство "Скалино", 2012
128 стр.
Дебютната книга на Деница Дилова залага капан с иронията, вложена в заглавието „Тънкости на приготвянето”. Това не е готварска книга. Това е книга с разкази за животни, убити по смешен или ужасяващ начин, принесени в жертва на кулинарната глезотия на човечеството. В добавка има и рецепти, а илюстрациите към десетте разказа в сборника са направени от авторката.
Героите в „Тънкости на приготвянето” убиват невинни същества, за да ги „принесат в жертва на любовта, глада и абсолютната истина”. Има абсолютни истини, за които човек просто избягва да мисли. Как точно умират охлювите и раците при готвене? В кое влагаме повече страст – в любенето или в яденето? Как е връзката между изпълнението на една рецепта и убиването на животно, предназначено за ядене?
„За мен изкуството на приготвянето започва много преди животното да се превърне в продукт, който се очаква да бъде обработен и гарниран”, пише в послеслова авторката и продължава: Рецептите, които се споменават в разказите и които съм обобщила на финала на книгата, дават eдна методология – достатъчна, за да останете доволни, ако не сте ги пробвали никога”.

Деница Дилова - Тънкости на приготвянето, Разкази с рецепти

Натисни два пъти за увеличаване на снимката

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

Подробности

Автор: Деница Дилова Издателство "Скалино", 2012 ISBN: 978-954-92727-5-8 128 стр.

Ключови думи

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.