Мая Кисьова - Словесни репетиции, театрално-критически и художествени текстове.

Be the first to review this product

Availability: In stock

BGN10.00
OR

Quick Overview

Автор: Мая Кисьова
Издателство "Изток-Запад", 2008
184 стр.
Книгата на Мая Кисьова "Словесни репетиции" съдържа театрално-критически и художествени текстове, писани в периода 2004-2007 г.
В първия раздел "Учители" ще намерите интервю на Мая Кисьова с проф. д-р Станислав Семерджиев, основател на специалността драматургия в НАТФИЗ, за филма "Аз, Хамлет", направено преди филма да бъде завършен; "епистоларно интервю" с Боян Папазов; анализ на времето и пространството в трагикомедията "Бая си на бълхите" от Боян Папазов; опит за словесен портрет на Юлия Огнянова... Втората част на книгата съдържа рецензии за театрални прочити на "Лазарица" на Йордан Радичков; за "С любовта шега не бива" на Алфред дьо Мюсе с режисьор Мариус Куркински; за "диалога" между А. П. Чехов и Теди Москов; за нашумялата пиеса на Ева Енслър "Монолози за вагината" с реж. Галин Стоев; "Змийско мляко" от Теодора Димова с реж. Красимир Спасов, сценични интерпретации на "Железния светилник" на Димитър Талев.
За нас от "Скалино" най-интересна беше драмата "Шоколад за завръщане" - първата пиеса от Мая Кисьова, която прочетохме, и която ни накара да проявим издателски интерес към пиесите й публикувани в книгата й от 2013 г. "еМОрфей". Особено скъп ни е последният текст в "Словесни репетиции" - отвореното писмо до Терънс Малик с заглавие "Кино и реалност", на което Мая Кисьова направи една обновена версия след излизането на филма "Дървото на живота", която със заглавието "Ruolo e natura" ("Роля и природа") публикувахме в италианското издание на нашата книга "Възможните майки" ("Maternita' possibili", 2011).
Ако поръчате книгата от сайта на "Скалино" може да получите екземпляр с автограф от автора, даден специално за вас.

Мая Кисьова - Словесни репетиции, театрално-критически и художествени текстове.

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Details

Автор: Мая Кисьова Издателство "Изток-Запад", 2008 ISBN 978-954-321-411-2 Българска, първо издание„ 184 стр. При поръчка от сайта на "Скалино" ще получите екземпляр с автограф от автора.

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.