Димитрис Нолас - Не вземай нищо със себе си. Разкази

Diventa il primo a recensire il prodotto

Availability: Disponibile

BGN 12,00
O

Introduzione Veloce

Автор: Димитрис Нолас
Издателство "Стигмати", 2010
превод от гръцки език Яна Букова
104 стр.
Димитрис Нолас е един от авторите в нашия сборник с коледни разкази "Поздрави на Дикенс". В коледната книга с 15 коледни истории, издадена от "Скалино" на три езика - български, италиански и английски, разказът на Нолас "Проиграните карти" е преведен на български от Яна Букова, която е преводач и съставител на книгата с разкази на Димитрис Нолас "Не вземай нищо със себе си", издадена от "Стигмати" през 2010 г. В тази стилно оформена книжка са включени 12 разказа на големия гръцки писател, доста известен и като сценирист в киното. (Именно по негов сценарий Тео Ангелопулос снима незабравимия филм "Пчеларят" с Марчело Мастрояни, незабравим за всички като мен, които са го гледали.) Включените в това издание разкази са от трите сборника с разкази на Нолас, издадени в Гърция: "Сънувам своите приятели" (1990), "Мътните прозорци" (1996) и "Старият враг" (2000). Едноименните разкази, дали заглавията на трите гръцки сборника с разкази на Нолас, са включени в малката книжка с негови разкази преведена и издадена на български през 2010 г. Останалите разкази са "Никой тъжен и самотен", "Безмълвният чужденец", "Едно погрешно движение", "Не вземай нищо със себе си" (дал заглавието на българския сборник), "Историите са винаги чужди", "Стратегията на скуката", "Дълъг е пътят на раздялата", "Остър завой", "На място". Не съм ги чела още всичките, но често си мисля за някои от онези, които прочетох. Така е с майсторите на разкази, не поглъщаш написаното от тях както изгладнял човек яде санвич или както читателя изчита добре скроените трилъри и бестселъри, посягаш към разказите им само в някои особени дни, но после често се сещаш и мислиш за някой от тях. Ако сте любители на този жанр, ако се прочели нашата книга с коледни разкази и сте харесали коледния разказ на Нолас, ако някога сте гледали "Пчеларят" и още си го спомняте, уверявам ви, някога ще искате да прочетете и разказите в тази книга. Е.М.

Ето как започва първият разказ в книгата, "Старият враг":
"Беше по време на една дълга разходка, когато си помислих, че е много вероятно да се намирам в някакъв разказ с морална поука, а не в една от най-старите махали на Пирея, където вече от доста време безгрижно обикалях по тесните улички."

Димитрис Нолас - Не вземай нищо със себе си. Разкази

Doppio click sull'immagine per vederla intera

Rimpicciolisci
Ingrandisci

Altre Viste

Dettagli

Автор: Димитрис Нолас Издателство "Стигмати", 2010 разкази превод от гръцки език Яна Букова ISBN: 978-954-336-104-5 първо издание, 104 стр. Размер 18 х 11 см

Tag dei Prodotti

Usa gli spazi per separare i tags. Usa virgolette singole (') per le frasi.