Федерико Бакомо (Дючезни) - Неправна кантора, Роман

Бъдете първи - добавете мнение

Наличност: На склад

Цена: 14,00 лв.

Промо: 7,00 лв.

или

Бърз преглед

"Самият Дючезни бе решил да ме занимава с професията, с това какво били казали Джованино, Акиле и тем подобни правни имбецили. „Ето колко обременен от бачкането си е отличният Андрю,” мислех си. „Стига с тези договори, човече,” опитвах да внуша на разказвача, макар да знаех, че написаното си е вече там и освен да продължавам да чета, не ми оставаше друго. А това не беше толкова трудно, имайки в предвид иронията и забавните заключения на Дючезни, които някак си просто разтоварват… Та „стига,” казвах си – „разкажи ни повече за Емили, чиято мистериозна бизнес осанка ни загатна току-що. Няма време, 173та страница сме, напусни кантората демонстративно, избягай с нея. Сигурен съм, че бившето ти гадже Елеонора е била страхотна мацка, но забрави, сега пред теб е Емили. Или не, не напускай ами направи някоя щуротия в същата тая кантора, изненадай всички дръвници, позволи си малко безобразно поведение!”

Ех, как се зарадвах по-късно, когато разказвачът Дючезни съвсем логично ми даде това, от което имах нужда. И то не къде да е, а в Дубай! Разбеснели се, темпераментни италиански адвокати в световната столица на лукса." Стоян Ненов

Неправна кантора

Натисни два пъти за увеличаване на снимката

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  • Неправна кантора

Подробности

Автор: Федерико Бакомо (Дючезни) Оригинално заглавие: Studio illegale Превод от италиански: Райна Кастолди 320 стр. Първо издание ISBN: 978-954-92727-4-1 Писателската авантюра на Федерико Бакомо започва с псевдонима Дючезни още преди да навърши трийсет години, когато през април 2007 започва да води личен блог Studioillegale, който бързо придобива голяма популярност. Смисловата игра на думи със значенията legale (законно) и illegale (незаконно) налага избора на псевдоним, тъй като по това време Бакомо е практикуващ адвокат. Първото издание на романа в Италия излиза без името на автора, а само с избрания превдоним от главния герой в една от сцените на романа. След успеха на книгата, издадена от венецианското издателство "Марсилио", Бакомо разкрива своята самоличност и при второто издание името му вече е на корицата. Младият адвокат Андреа Кампи работи в италианския филиал на водеща международна правна кантора, на две крачки от Катедралата в центъра на Милано, сигурен белег за успех и професионализъм. Отдаден на работата си той остава без личен живот, без приятелка, без мечти. Има единствено перспективи и една стена, на която говори, когато се прибере у дома. Докато един проект не го отвежда в Дубай, където Емили, привлекателната адвокатка на отсрещната страна, предизвиква промяна в живота му.

Ключови думи

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.