Нашите автори

Нашите автори

Иглика Дионисиева

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дора Бонева, Портрет на Владимир, началото на 80те години на ХХ в, СГХГ

 

Владимир Левчев е роден на 17 октомври 1957 г. в София. Автор е на книги с поезия, 15 от които издадени в България (последната от тях "Любов на площада" е антологична, съдържа стихотворения писани в последните 35 години и е издадена от Scalino 2014 г.), и още на четири, издадени в Съединените щати, както и на три романа – „Крали Марко: Балканският принц”, „2084” и "Човекът и сянката", на сборника разкази "Сънувани", множество есета, статии и литературни преводи. Издавал е списание „Глас”, нелегално преди 10 ноември 1989. 13 години е живял и работил във Вашингтон, а от 2007 преподава литература и творческо писане в Американския университет в Благоевград.

 

Филица Софиану-Мълен е родена в Щутгарт, Германия през 1962 г., но израства в Каламария, Гърция. По-късно, през 1984 г., се установява в САЩ, заживява в Кент, Охайо, и завършва Щатския университет в Кент. От 2004 г. преподава творческо писане и литература в Американския университет в България (Благоевград). Тя е поет, есеист, преводач. Първата й книга с поезия "Prophetikon" e издадена от Scalino 2014 г. Пише на английски и гръцки.

 

Крис(тиян) Енчев е роден на 2 октомври 1968 г. в София. През 2005 г. придобива научна степен доктор по логика и понастоящем е доцент по философия в Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Автор е на научни студии и статии, както и на монографичните изследвания: "От интенционалност към интензионалност. Логическият път на виртуалисткитя трансцендентализъм (2009), "Логика и социални критически онтологии" (2010). Първата му книга с поезия "Очакването неочаквано (логии)" е издадена от Scalino 2014 г.

 

Иглика Дионисиева е родена на 15 април 1973 г. във Враца. През годините е била библиотекар в няколко библиотеки, а по-късно учител в няколко училища, има натрупан опит и като социален работник. От 2009 г. е библиотекар в Народно читалище "Труд и постоянство - 1901" в Челопеч. През 1995 излиза първата й стихосбирка "Снежност", през 2002 г. е удостоена с втора награда за поезия от конкурса на името на Дора Габе, а през 2003 г. (след конкурс на Националния център на книгата) е издадена втората й поетична книга "Време на изплащане". Отпечатването на книгата й "Déjà vu Hug", издадена от Scalino през май 2015, е осъществено с подкрепата на Община Челопеч.

 

Мила Искренова е сред най-изявените български хореографи, работещи в сферата на съвременния танц. Нейна е хореографията на над 50 телевизионни и театрални постановки, мюзикъли и авторски спектакли. Специализирала е съвременен танц в Палука шуле, Дрезден, в Танцовата академия в Кьолн и в Лабан център – Лондон. Преподавала е танцова техника и импровизация в НБУ, Националното училище за танцово изкуство и в НАТФИЗ, както и в Италия и Гърция. Работила е с водещите български танцови трупи: балет „Арабеск”, на който е хореограф от 2001 г., Амарант данс студио, Хетероподи данс. Сред основателите е на танцово студио „Ек”. През 1997 г. печели „Кристална лира” за изключителни постижения като хореограф. Автор е на две книги: „Радостта на тялото” и „Вкусът на Твоето тяло” (издадена от Scalino през юни 2014), както и на пиесата „Меломимик”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ади Спасова, автор на сборника с разкази "Бряг на каменните сърца" (Scalino 2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Селина Ангелова, автор на романа "Пясъчен часовник" (Scalino, 2014).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

София Папазова, автор на романа "7 маслинови цвята" (Scalino. 2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Златко Ангелов, автор на сборника с разкази "Любов на Boogie Street" (Scalino, 2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Деница Дилова, автор на сборника с разкази "Тънкости на приготвянето" (Scalino. 2012)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мая Кисьова, автор на книгата "еМОрфей. Пет пиеси и един актьорски дневник" (Scalino, 2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Франческа Ланчини, автор на романа "Без токчета" (Scalino, 2012)

Точки 1 до 9 от 18 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2

Решетка   Списък  

Задай Низходяща Посока

Точки 1 до 9 от 18 общо

на страница
Страница:
  1. 1
  2. 2

Решетка   Списък  

Задай Низходяща Посока