Мая Кисьова - Исторически аспекти на релацията "актьор - драматург", Монография

Diventa il primo a recensire il prodotto

Availability: Disponibile

BGN 10,00
O

Introduzione Veloce

Автор: Мая Кисьова
Издателство "Изток-Запад", 2009
192 стр.
Изследването осветява релацията „актьор-драматург“ и разглежда двете позиции като знакови и в отражение една спрямо друга.

В близък план е разгледано явлението „актьор-драматург“, както и процесът на диференциране на двете начала.

Посочени са основните модели на релацията от гледната точка на режисьора.

Актуализирани са взаимните изисквания чрез три типа анкети, в които участват водещи български и някои чужди драматурзи, актьори и актьори-драматурзи.

От позицията на разглежданата релация са фиксирани базисни прилики и отлики между театъра на Изтока и Запада, между театъра и киното.

Разработената тема действува асоциативно на реципиента – валенциите й са отворени към конкретния му опит. В периода after – postmodernism, който започва да реанимира и преосмисля понятието „автор“.

За тази книга авторката Мая Кисьова е интервюирана от гл. редактор на сп. "Америкън тиътър" Ранди Джинър, който е участник в една от анкетите в книгата. Ако последвате този линк може да прочете и интервюто на английски. http://theaterofoneworld.org/2010/10/26/interview-bulgarian-actress-publishes-book-on-actor-dramatist-relation/

Мая Кисьова - Исторически аспекти на релацията "актьор - драматург", Монография

Doppio click sull'immagine per vederla intera

Rimpicciolisci
Ingrandisci

Altre Viste

Dettagli

Автор: Мая Кисьова Издателство "Изток-Запад", 2009 ISBN: 978-954-321-567-6 Българска, първо издание„ 192 стр. Размери 14 х 21 см Ако поръчате книгата от сайта на "Скалино" може да получите екземпляр с автограф от автора специално за вас.

Tag dei Prodotti

Usa gli spazi per separare i tags. Usa virgolette singole (') per le frasi.